Review van Peach Bitcoin

peer-to-peer handelsapplicatie
Tutorial Youtube - Peach Bitcoin

Review van Peach Bitcoin

Peach Bitcoin is een peer-to-peer handelsapplicatie voor mobiele apparaten die geen KYC vereist. Het doel van deze app is om het kopen en verkopen van Bitcoin gemakkelijker en toegankelijker te maken zonder dat gebruikers door een gecentraliseerde uitwisseling hoeven te gaan. In deze review zullen we de belangrijkste kenmerken en functionaliteiten van Peach Bitcoin bespreken.

Een van de belangrijkste voordelen van Peach Bitcoin is het feit dat het geen KYC-proces vereist. Dit betekent dat gebruikers hun persoonlijke informatie niet hoeven te delen, wat zorgt voor meer privacy en anonimiteit. In een tijdperk waarin privacy steeds belangrijker wordt, is dit een waardevol kenmerk voor veel Bitcoin-gebruikers.

Peach Bitcoin is gericht op Europese gebruikers en ondersteunt transacties in verschillende valuta, waaronder EUR, CHF en GBP. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers in Europa om Bitcoin te kopen en verkopen zonder gedoe met valutaconversie.

De app zelf heeft een strakke en intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het gemakkelijk is om te navigeren en transacties uit te voeren. Het proces van het kopen en verkopen van Bitcoin is vergelijkbaar met andere peer-to-peer handelsplatforms, waarbij gebruikers aanbiedingen kunnen maken en worden gematcht met handelspartners die aan hun criteria voldoen.

Het Escrow Systeem

Een belangrijk aspect van Peach Bitcoin is het escrow-systeem. De handelstransacties worden beveiligd door middel van een multisig escrow tussen de koper, verkoper en Peach Bitcoin. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare handelservaring.

Hier is een uitleg van hoe het escrow-proces werkt:

  1. De koper en verkoper komen overeen om Bitcoin te verhandelen via de Peach Bitcoin-app. Ze komen tot een overeenkomst over de transactiedetails, zoals de hoeveelheid Bitcoin en de prijs.
  2. Zodra de transactie is gestart, wordt het overeengekomen bedrag aan Bitcoin in een escrow-account geplaatst. Dit escrow-account wordt beheerd door Peach Bitcoin en fungeert als een neutrale derde partij.
  3. De verkoper bevestigt dat hij de Bitcoin heeft vrijgegeven en deze beschikbaar heeft gesteld voor overdracht.
  4. De koper bevestigt dat hij de betaling heeft gedaan aan de verkoper, bijvoorbeeld via een overeengekomen betalingsmethode zoals SEPA of Revolut.
  5. Zodra beide partijen de vereiste stappen hebben bevestigd, wordt de Bitcoin vrijgegeven aan de koper. Op dit punt is de transactie voltooid en hebben zowel de koper als de verkoper voldaan aan hun verplichtingen.

Het escrow-proces zorgt ervoor dat beide partijen vertrouwen kunnen hebben in de transactie. Het biedt een extra beveiligingslaag door de Bitcoin vast te houden totdat aan alle voorwaarden is voldaan. Dit minimaliseert het risico op fraude en verlies van fondsen voor zowel de koper als de verkoper.

Peach Bitcoin speelt een actieve rol als een betrouwbare tussenpersoon om ervoor te zorgen dat de transactie soepel verloopt en dat beide partijen krijgen waar ze recht op hebben. Door gebruik te maken van het escrow-proces, kunnen gebruikers met vertrouwen handelen op het platform en hun Bitcoin veilig verhandelen.

Een ander positief aspect van Peach Bitcoin is dat het geen persoonlijke informatie van gebruikers opslaat. Alleen gehashte versies van deze informatie worden gebruikt om te controleren of gebruikers binnen de toegestane handelslimieten blijven. Dit vermindert het risico van gegevensinbreuken en maakt het minder aantrekkelijk voor hackers.

Het is ook vermeldenswaardig dat Peach Bitcoin een back-upproces heeft, waarbij gebruikers worden aangemoedigd om een back-up van hun account te maken en deze op een ander apparaat op te slaan. Dit is belangrijk omdat als een gebruiker zijn telefoon verliest, Peach Bitcoin het account niet kan herstellen. Het is daarom cruciaal om deze back-upmaatregelen serieus te nemen.

Wat betreft de kosten, rekent Peach Bitcoin een handelsvergoeding van 2% aan de koper. Daarnaast kunnen gebruikers een premie van ongeveer 5% verwachten. Hoewel deze kosten hoger zijn dan bij sommige gecentraliseerde beurzen, is het belangrijk op te merken dat dit de prijs is die wordt betaald voor de privacy en anonimiteit die Peach Bitcoin biedt.

Tot slot heeft Peach Bitcoin aangekondigd dat ze binnenkort ook contante transacties zullen ondersteunen. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan contante betalingen en kan de handelsmogelijkheden van de app vergroten.

Over het algemeen biedt Peach Bitcoin een gebruiksvriendelijke en privacygerichte benadering van het kopen en verkopen van Bitcoin. Het ontbreken van KYC-vereisten en het gebruik van escrow voor beveiligde transacties zijn sterke punten van deze app. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke en veilige manier om Bitcoin te verhandelen zonder KYC, is Peach Bitcoin zeker een app om te overwegen.

Wil je Peach Bitcoin uitproberen, dan kan je gebruik maken van mijn referral code: BITCOINFRIDAY

Heel veel succes!

Tutorial video Peach Bitcoin

De tutorial video is van een aantal maanden geleden. In de tussentijd is de app alweer bij versie v0.2.11 aanbeland. Ik zal in de komende maanden opnieuw een tutorial video maken over Peach Bitcoin.

Recente artikelen